Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function '_wp_footnotes_kses_init' not found or invalid function name in /web/htdocs6/elektronikusbeszamolohu/home/www/wp-includes/class-wp-hook.php on line 307

Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function '_wp_footnotes_kses_init' not found or invalid function name in /web/htdocs6/elektronikusbeszamolohu/home/www/wp-includes/class-wp-hook.php on line 307
Módosult az OBR rendszer – OBR 1.8 verzió | Elektronikus beszámoló

Módosult az OBR rendszer – OBR 1.8 verzió

2019. március 11-én módosult az OBR rendszer felülete, az aktuális verzió száma az 1.8.

A legfontosabb változás, hogy a fedőlapon új mező jelent meg, mégpedig a Független könyvvizsgálói jelentés záradéka. Ha a cég könyvvizsgálatra kötelezett vagy önkéntesen választotta a könyvvizsgálatot, akkor ennek a mezőnek a kitöltése kötelező.Sajnos, az itt választható szövegek nem felelnek meg sem a számviteli törvény, sem a könyvvizsgálatról szóló törvény fogalmainak. Míg a jogszabályok a hitelesítő, a korlátozott és az elutasító záradékot ismerik, addig az OBR rendszerben ennél a mezőnél az alábbiakból lehet választani:
– minősítés nélküli,
– záradék megadásának elutasítása minősítéssel,
– egyéb minősítéssel ellátott.

Ha a könyvvizsgáló hitelesítő záradékot adott a beszámolóhoz, akkor javasoljuk a minősítés nélküli vélemény opció használatát.

A FORINT-Soft Kft. által fejlesztett Kiegészítő melléklet (e-beszámoló) program, valamint a Kettős könyvelés programok már az OBR rendszer új verziójának megfelelően készítik el az importálható fájlokat.

Címke: , , ,
Kategória: Nyomtatványok
4 hozzászólás “Módosult az OBR rendszer – OBR 1.8 verzió
 1. Sós Józsefné szerint:

  Jó napot kívánok!
  Kitöltöttem a fejlécet, a de nem jelenik meg a mérleg és eredmény kimutatás. Mit csináltam rosszul,

 2. Császár Erszébet szerint:

  Jó napot kívánok ! Azt szeretném kérdezni hogy a Nonprofit Kft nek
  milyen nyomtatványon kell beadni a Közhasznúsági mellékletet a cégbiróságra..Csak a civil szervezetekre találok nyomtatvány…Ő pedig Nonprofit Közhasznú Kft. Nagyyon szépen köszönöm kedves válaszát
  Mosolygósat

 3. N Erika szerint:

  Azt szeretném kérdezni, hogy mikrogazdálkodói beszámoló bevallátst, hogy lehet kitölteni, ha az OBR rendszerében a lenyíló fülben nincs ilyen lehetőség

  • Kovács Dénes szerint:

   Az OBR-ben a 17. pontnál automatikusan megjelenik, hogy a beadvány a számviteli törvény alapján készült. A mező mellett jobb oldalon található egy + jel, amelyre kattintva új sor kerül a 17. ponthoz.
   A lenyíló fül segítségével itt kiválasztható “a mikrogazdálkodói egyszerűsített éves beszámolóról szóló 398/2012. (XII. 20.) Korm. rendelet” opció is.
   Ezt követően a 18. pontnál (vállalkoó típusa) a “Mikrogazdálkodó“-t kell választani, illetve a már a mérleg és eredménykimutatás formájához (21. és 23. pont) automatikusan a “Mikrogazdálkodó” kerül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*

tizenkilenc − 1 =