Beküldő adatai a PK-142 nyomtatványon

A PK-142 nyomtatványon főlapján kell megadni a beküldő adatait. A nyomtatvány szerint itt annak a magánszemélynek az adatait kell szerepeltetni, akinek az ügyfélkapuján keresztül beküldésre kerül a beszámoló.

pk142_bekuldo_adatai

A PK-142 nyomtatvány régi verziójában itt még csak a “Beküldő adatai” szöveg szerepelt és az akkori kitöltési útmutató szerint a vezető tisztségviselő adatait kellett megadni.
Az aktuális verzióban a beküldő adatainál a beszámolót az ügyfélkapun keresztül közzétevő személy adatait kell feltüntetni, a vezető tisztségviselő neve csak a szervezet adatainál szerepel. (Az új nyomtatványhoz jelenleg nem érhető el kitöltési útmutató.)

Ha nem a vezető tisztségviselő teszi közzé a beszámolót, akkor írásos meghatalmazás alapján küldheti be azt másik személy. A meghatalmazást a nyomtatványhoz csatolni kell, valamint az űrlap M1 lapján jelöni kell, hogy az eredeti meghatalmazással rendelkezik a beküldő, illetve azt a nyomtatványhoz csatolta is. A meghatalmazást az ÁNYK-ban az Adatok – Csatolmányok kezelése menüpontban lehet hozzáadni a PK-142 nyomtatványhoz.

Kategória: civil, Nyomtatványok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*

4 × 2 =