Új nonprofit nyomtatványok – PK-241 és PK-242

2017. április 19-én megjelentek a civil szervezetek beszámolójához szükséges új nyomtatványok.

A PK-141 és PK-142 nyomtatványok a továbbiakban már csak a 2015 és azt megelőző időszakra alkalmazhatók.

A 2016. évi beszámoló elkészítéséhez az új PK-241 és PK-242 nyomtatványokat kell használni.

 

A FORINT-Soft Kft. Nonprofit kettős könyvelés programja már a PK-242 nyomtatványnak adja át az adatokat.FORINT_Soft_logo

Az új nyomtatványok letölthetők a Bíróság weblapjáról, valamint az elektronikusbeszamolo.hu oldalon a Letöltés menüpontban.

Címke: , , ,
Kategória: civil, Nyomtatványok
23 hozzászólás “Új nonprofit nyomtatványok – PK-241 és PK-242
 1. Kun-Sebő Kata szerint:

  A problémám a következő, mire mindent kitöltöttem a PK 341-es nyomtatványban, ezt küldi nekem A mező kitölttendő. (Hibakód=)
  Mezőinformációk (Lap: BESZÁMOLÓ ÉS KÖZHASZNÚSÁGI MELLÉKLET, Sorszám: 29,
  Belső azonosító=K_TELEPULES, Import azonosító=1013, Közös azonosító=0B0001D029A
  Van keltezés a lapon, minden ki van töltve, többször ellenőriztem.

 2. Szakály Ferenc szerint:

  A PK 241 ügyfélkapus változatát nem lehet kitölteni.Pontosabban a beszámoló mérlegébe nem lehet adatot bevinni. Kérdezném,hogy mikor méltóztatnak a hibát kijavítani?
  Vagy nem érnek rá?

  • Kovács Dénes szerint:

   Kedves Ferenc!

   A PK-241 nyomtatvány hibájával kapcsolatos észrevételeit annak fejlesztője, az Országos Bírósági Hivatal felé jelezze. Email-címük: e-ugyintezes@birosag.hu. Javaslom, hogy csatolja be levelébe az XML-ként mentett nyomtatványt is.

   (Oldalunk nem az OBH-hoz tartozik. Cégünk ügyviteli szoftvereket fejleszt, melyekkel többek között a cégek és nonprofit szervezetek könyvelése, beszámolójának közzététele végezhető el.)

   Kipróbáltam a PK-241 nyomtatványt, de nem jelentkezik ilyen hiba. A mérlegben és eredménylevezetésben a fehér mezőkbe beírhatók a számok, a rózsaszínű mezők számított mezők (pl. mérleg A. Befektetett eszköz), amibe természetesen nem lehet írni.

 3. Tárnoky Attila szerint:

  Már 3 esetbe letöltöttem a 241 űrlap elektronikusan beküldendő változatát. Az első két oldal kitöltése gondtalanul megtörtént, az egyszerűsített beszámoló, eredmény levezetése stb nem fogad be adatot. Mi lehet az oka. Az ellenőrzést lefuttatam hibát nem talált.?

  • Veisz Adél szerint:

   Kedves Tárnoky Attila!

   Én is ugyanezzel a problémával szembesültem az imént, esetleg talált rá valami megoldást? Ha igen, meg tudná velem osztani?

   Előre is köszönöm szépen!

 4. Nagy Gábor Miklós szerint:

  Nálunk az elnökség április 13-án tárgyalta a közhasznúsági mellékletet, még a PK-142-t fogadta el. A küldöttgyűlés elé (most, 25-én) mégis a PK-242-t kell vinnünk? Vagy most még beadható a PK-142 is?

  • Kovács Dénes szerint:

   A legfőbb szervnek nem a PK-142 vagy PK-242 nyomtatványokat kell elfogadnia, hanem a beszámolót, közhasznúsági jelentést.
   A nyomtatványok csak egy megjelenítési formái az adatoknak.
   Teljesen szabályos eljárás például az is, hogy a mérleget, eredménykimutatást a könyvelőprogramból nyomtatják ki és azt a formát fogadja el a legfőbb szerv, és a PK-242 nyomtatványt már csak a beszámoló elfogadása után töltik ki.

 5. Sári Magdi szerint:

  Új PK-242 kitöltöttem, de hogy kell beadni? Ügyfélkapun beadtam, de nem jött semmi igazolás 2 napja??

  • Kovács Dénes szerint:

   Sajnos az OBH az igazolást nem azonnal, nem automatikusan adja ki.
   Május elején még 3 nap alatt megjött az értesítés. Mivel május második felében küldi be a civil szervezetek többsége a beszámolót, ezért a feldolgozási idő ettől hosszabb, akár 5-6 nap is lehet.

   • Nagy Veronika szerint:

    Érdeklődnék én is. Múlt héten (május 24-én) elküldtem és még nem kaptam visszaigazolást. Nem tudom, hogy mit csináljak. Ismételjem meg a beadást?!

    • Kovács Dénes szerint:

     Az általunk könyvelt egyesületek május 16-án beküldött beszámolóira sem kaptunk még meg az OBH visszaigazolását.
     A beszámoló közzétételének teljesítését azonban nem ez igazolja, hanem az ügyfélkapun beküldött fájlról szóló feladási igazolás, ami azonnal rendelkezésre áll.

 6. Csabai János szerint:

  Kettő napot kínlódtam mire találtam egy segítőt, hogy megváltozott a 141,142, (241,242), most próbálom letölteni.

 7. Kovácsné H. E. szerint:

  Letöltöttem a PK-242-es típust. Amikor meg akartam nyitni, ezt írja ki:”A sablonhoz nincs szervezet paraméter állomány. OBHBEPI szervezet!” Tehát én még kitölteni sem tudom, nehogy nyomtatni!

  • Törőcsikné Fogarassy Éva szerint:

   Kedves Kovácsné H. E.!

   Érdeklődnék, hogy megoldódott-e a problémája, ugyanezzel szembesültem… 🙁
   Köszönettel:
   Törőcsikné

   • Kovács Dénes szerint:

    1. Ellenőrizze, hogy az ÁNYK keretprogramból a legfrissebb verzióval rendelkezik-e.
    2. A nyomtatvány telepítése után indítsa újra az ÁNYK programot.

 8. Laki Annamária szerint:

  “Végre” rátaláltam a PK-242-es nyomtatványra, felvittem újra az adatokat. Nyomtatni szerettem volna és amikor elkészült a pdf, ráírja a nyomtatvány, hogy ezt a verziót (1.0) kivonta a kibocsátó a használatból. Természetesen újabb verziót nem találtam, a bíróság honlapján is 1.0 található…

 9. Lakatos Károlyné szerint:

  Az OBH.hu oldalon még a régi PK-141 és 142 nyomtatványokat szerepelteti. Én nem találtam az OBH honlapján arra utalást, hogy 2016-os évtől más nyomtatványt kell használni. Álláspontom szerint az OBH lenne az a hely, ahol a legfrissebb információt kéne közölni az érintettekkel!

 10. Dákai József szerint:

  Talán nem a beszámolási időszak kellős közepén kellene a változtatásokat. Így nehezen lesznek határidős beszámolók elkészítve és akkor ki a hibás? Biztosan a szervezetek. Igaz egyenlőre semmi sem működik, a 242-es le sem tölti az ANYK, pedig a változat friss!!! Nekem speciel más dolgom is van, mint naponta regisztrálni a változásokat.

 11. Gyorgy szerint:

  PK-241 hibával kiszáll AbevJavanal. 2570 es hiba K_TELEPULES 29. sor. Érthetetlen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

tizennyolc + hét =